Wielertoeristenclub Draisineken
Nieuw onderwerp plaatsenReageren

<  Zondagsrit  ~  Tweedaagse Dinant 1 en 2 september 2018

jeanmariedierickx
Geplaatst: 03-09-2018 13:39:37 Reageren met citaat
Geregistreerd op: 07 Feb 2010 Berichten: 293
Vandaag eerste schooldag, hoog tijd voor een terugblik op onze geslaagde tweedaagse naar Dinant! Very Happy

Eerst en vooral een dikke merci aan de weergoden voor 2 dagen heerlijk en zonnig fietsweer! Very Happy

Zaterdagmorgen stonden 20 Draisiners paraat(17 fietsers + 3 begeleidsters) voor het jaarlijkse fietsweekend van de club.
De C's vertrokken met 3 ladies en gelegenheidskapitein Patrick G.(er moet toch één haan in het kiekenkot zijn Laughing ). De AB's waren met 13 en volgden braaf het GPS-parcours dat ik had uitgestippeld.
In Ecaussinnes was blijkbaar sinds kort de brug over het kanaal helemaal versperd zodat er enkele akrobatentoeren dienden uitgehaald te worden om toch door te kunnen! Maar eenmaal deze hindernis genomen verliep alles verder vlotjes. De AB's dienden onderweg wel nog twee zeer steile en gevaarlijke afdalingen te nemen richting Sambervallei, eerst in Farciennes en na een ommetje te Floreffe waar beide teams elkaar terugvonden voor de picknick binnen de muren van de abdij.
Na de middag kregen we een volwaardig Ardennenparcours voor de wielen met hier en daar wat stevig klimwerk, wat de ene al beter verteerde dan de andere.
Hoe dan ook, tussen 16u en 16u30 bereikten beide teams het mooie hotel Castel de Pont-à-Lesse midden het groen van de Lessevallei en dit na respectievelijk 146 km en 121 km.
Vanaf dan was het genieten van een drankje op het terras, een heerlijke douche, een wandelingetje of een zwempartijtje, een lekker avondmaal en een slaapmutsje in het café van de nabijgelegen camping Villatoile. Very Happy

Zondagmorgen stond iedereen na een heerlijk ontbijt om 9u klaar voor de terugrit.
De AB's maakten eerst een ommetje langs Leffe en Purnode- allebei gekend voor hun bieren Smile - om dan vanaf Yvoir het parcours van de C's te vervoegen. Even buiten Floreffe wuifden we in 't voorbijrijden even naar Patrick en zijn Ladies om dan richting middagbevoorrading te snellen. Maar dat was buiten het dorpje Onoz gerekend waar ze het lumineuse idee hadden om minstens 2 km van ons traject te bezetten met brocantekraampjes met duizenden bezoekers incluis(de jaarmarkt van Herne verbleekt erbij)! Het werd dus laveren tussen de massa met een halfuur tijdsverlies erbovenop. Intussen stonden de begeleidsters in Villers-la-Ville te wachten op de duiven die pas tussen 13u en 13u30 vielen. Maar op het zonnige terras van de Cave du Moulin vergaten we al snel de vertraging bij een lekker broodje en een verfrissend drankje!
Even na 14u waren we alweer klaar voor het laatste deel van de rit.
Maar in Genappe stonden de AB's weeral langere tijd stil na een klapband(met kapotte buitenband) van youngster Steve D. die onderweg blijkbaar wat te onstuimig in de remmen was gegaan. Na de depannage door de neutrale wagen van Marina konden we dan eindelijk verder. Het gevolg was evenwel dat de C-ploeg(na de middag gehalveerd door fysieke problemen bij Brigitte en Ilse) een half uur voor de AB's in Herne aankwam, wat toch een beetje pikt Shocked !
Maar eind goed, al goed, met alweer 140 km of 115 km extra op onze teller!
Op het terras van de Egelantier konden we dan met een goed gevoel de vermoeidheid doorspoelen! Laughing

Ten slotte een dikke merci aan alle deelnemers voor de sportieve inzet en het leuke gezelschap en een extra dankwoord aan onze superbegeleidsters Carine, Marina en Germa! Applause
Profiel bekijken Stuur privébericht

Berichten van afgelopen:  

Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1
Nieuw onderwerp plaatsenReageren

Ga naar:  

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum